Herinrichten Broekenbuurt

Werken aan een mooiere en leukere buurt.

In de Hensbroekstraat, Bennebroekstraat, Abbenbroekstraat en tussengelegen straten zijn de bestrating, het riool, de bomen en het andere groen aan vervanging toe. Vanuit de gemeente hebben we geld gereserveerd om dit in de komende jaren op te knappen.

De straten waar het om gaat, zie je op de afbeelding op deze pagina groen omrand.

Als we dan toch aan het werk moeten, kunnen we misschien meteen ook wat andere dingen doen om de buurt mooier, leuker en gebruiksvriendelijker te maken. We zijn daarover met de buurtbewoners in gesprek. Samen maken we een plan voor de nieuwe inrichting. De werkzaamheden zullen in  januari 2019 starten en zullen naar verwachting een jaar duren.

Ondertussen in Hensbroek…

Hieronder lees je de waar we op dit moment mee bezig zijn, en daaronder ook wat er voor die tijd allemaal gebeurde.

Inloopavond 26 november 2018- Om bewoners te informeren over de planning en fasering van de werkzaamheden heeft de gemeente samen met de aannemer een bijeenkomst georganiseerd. Hier konden bewoners ook de ontwerptekening bekijken. Tijdens deze avond zijn medewerkers van de aannemer en ambtenaren aanwezig geweest om vragen van bewoners over het project te beantwoorden.

Bewonersbrief november 2018-  In de bewonersbrief in november werden alle bewoners uitgenodigd om naar de inloopavond op 26 november te komen. In deze brief werd ook vermeld dat de aannemer bekend is. De aannemer die bij jullie in de buurt aan de slag gaat is Boogaard Infra.

Bewonersbrief uitnodiging informatieavond november 2018

Bewonersbrief juli 2018 – In juli van dit jaar heeft de gemeente bewoners van de Hensbroekstraat, Bennebroekstraat, Abbenbroekstraat en tussengelegen straten geïnformeerd dat de voorbereiding voor de rioolvervanging en bestratingswerkzaamheden weer zijn gestart.

Bewonersbrief uitnodiging informatieavond juli 2018

De vier fases in Hensbroek e.o.

Afbeelding vier fases

Afbeelding Hensbroekstraat eo herinrichting ontwerp

Afbeelding Hensbroekstraat eo herinrichting details en dwarsprofielen

 

Voor eventuele vragen of opmerking tijdens de uitvoering:

Je kan het projectteam bereiken via mailadres buitengewoon@zaanstad.nl. Of bel met het gemeentelijke telefoonnummer. 14 075 en vraag naar Jeroen de Jong of Lisanne Schreij.

link naar gemeente website https://buitengewoon.zaanstad.nl/projecten/hensbroek