Vacature: Penningmeester

De belangenvereniging Westerwatering is op zoek naar jou! Ben jij of ken jij iemand met een financiële achtergrond en wil je in het bestuur toetreden om de gezonde financiën van de vereniging te beheren?

Wat zijn de taken van een penningmeester binnen de vereniging?

De penningmeester is, als lid van het bestuur, samen met de andere bestuurders verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen de vereniging. Daarnaast is een penningmeester de persoon binnen de vereniging die zich bezighoudt met de financiën. Alles wat met geld te maken heeft, gaat langs de penningmeester.

De werkzaamheden bestaan o.a. uit het bijwonen van de bestuursvergadering (1 avond (1,5 uur) per maand) Het voorbereiden en bijwonen van de jaarlijkse ALV (1 avond (3 uur) per jaar) en het maandelijks verwerken van facturen, vervaardigen financiële overzichten , bijhouden ledenadministratie,het (automatisch) incasseren van contributie en het maken van facturen voor adverteerders (+/- 2 uur).

Wat doet de Belangenvereniging Westerwatering?

Wij behartigen al 30 jaar de gemeenschappelijke belangen (groen-, speel- en jeugd-voorzieningen, verkeer en veiligheid), voor alle bewoners, maar met een speciaal oog voor de jeugd en ouderen van Westerwatering.

Onze vereniging telt momenteel 525 leden. Voor de gemeente Zaanstad zijn we als vereniging dan ook een serieuze gesprekspartner. Ook de politie is regelmatig aanwezig bij onze bestuursvergaderingen voor informatie of om problemen in de wijk te bespreken. Ook luisteren wij naar bewoners, adviseren wij en behartigen hun belangen.

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer informatie reageer dan even via deze post of stuur een email met u gegevens naar: penningmeesterww@gmail.com